Εκτύπωση

Ο Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία εξασφάλισε και παρουσιάζει  σε πρώτη πανελλήνια προβολή, τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 25  Οκτώβρη 2023 στην Αθήνα, την ταινία : The Teachers΄ protest – Η Αντίσταση των Εκπαιδευτικών. 

 

  1. Η Νορβηγία υπό κατοχή. Οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να γίνουν μέλη της Ναζιστικής Ένωσης Εκπαιδευτικών και να διδάσκουν στις τάξεις τους τις ναζιστικές ιδέες. 8.000 από αυτούς γράφουν γράμματα διαμαρτυρίας. Απειλούνται με περικοπή μισθού, απόλυση και καταναγκαστικά έργα. Παρόλα αυτά αρνούνται. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τους «σπάσουν», η ναζιστική κυβέρνηση συλλαμβάνει 1000 άνδρες εκπαιδευτικούς και τους στέλνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 480 χιλιόμετρα πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Το εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται σε χάος και τώρα ξεκινά η μεγάλη μάχη.

Η ταινία συνδυάζει το ντοκιμαντέρ, τη ζωντανή αφήγηση και το animation, εμπνευσμένο από τα σκίτσα του Herlov Åmland, ο οποίος τα σχεδίασε στη διάρκεια της κράτησής του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μια άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία αντίστασης και αξιοπρέπειας από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη 2023, 6.30 μ.μ. στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ, και Τετάρτη 25 Οκτώβρη 2023, 6.30 μ.μ. στο  ΙΛΙΟΝ PLUS, Κοδρινγκτώνος 17 και Πατησίων. Είσοδος ελεύθερη.

 

Μια ταινία της Gathering Light Films

Παραγωγή – Σκηνοθεσία: Jon Seal.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here