Εκτύπωση

Το περιοδικό Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία
σας προσκαλεί σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

Τέχνη και Παιδεία ενάντια στον Φασισμό!
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 8.30 μμ

Λέσχη Αναιρέσεων, Ιπποκράτους 175Β & Λασκάρεως, Αθήνα

Επτά χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, πεντέμισι από την έναρξη της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και λίγες μόλις μέρες από την απόφαση του δικαστηρίου, ο Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία συμμετέχει στην καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι» που ζητά την καταδίκη των ιθυνόντων της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης.

Σε αυτήν τη συγκυρία, ο Σελιδοδείκτης διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη του αντιφασίστα καλλιτέχνη, να ενώσει τη φωνή του με όλες και όλους εκείνους που φωνάζουν πως «Δεν είναι Αθώοι» και να υπενθυμίσει πως το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα, οι μαχόμενοι/ες αντιφασίστ(ρι)ες εκπαιδευτικοί θα είναι πάντα σε εγρήγορση και αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού του σχολείου και της κοινωνίας μας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή της βραβευμένης μικρού μήκους ταινίας «Red Hulk» (29’), της Ασημίνας Προέδρου. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που μπλέκει με μια ακροδεξιά φασιστική οργάνωση, αποτυπώνει την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική πραγματικότητα και τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στα πράγματα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:

Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 του Δήμου της Αθήνας, που θα μας μιλήσει για τη δίκη της Χρυσής Αυγής την οποία παρακολουθεί αδιαλείπτως από το ξεκίνημά της.
Παύλος Αντωνόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος της καμπάνιας «Δεν είναι Αθώοι», που θα μας μιλήσει για την καμπάνια.
Ασημίνα Προέδρου, σκηνοθέτης, που θα μας μιλήσει για την ταινία της (μέσω Skype).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας!

H εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω της σελίδας του Σελιδοδείκτη στο Facebook (https://www.facebook.com/selidodeiktis.edu.gr)
αλλά και μέσω της σελίδας ενημέρωσης
«Μένουμε ενεργοί» (https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here