Εκτύπωση
της Βιολέττας Πατέλη

 

“ΆΛΛΟΤΕ διαβάζαμε τα μαθήματα μας, κάναμε την προσευχή μας
και λέγαμε πως δυό και δυό κάνουνε τέσσερα.
Τώρα, δύο λουλούδια και δύο αχτίνες δεν κάνουνε τέσσερα – κάνουνε την ψυχή μας.
Κι ένα τριαντάφυλλο και μια πεταλούδα δεν κάνουν δύο – κάνουν ένα Θεό.
Κι ένας Θεός κάνει όλα.
Λοιπόν, η ψυχή μας μαζί με την ψυχή του Θεού πόσα κάνει;
Ο δάσκαλος δεν ξέρει.
Εμείς το ξέρουμε πως κάνει: ένα.
Το διαβάσαμε σήμερα στο ανοιχτό βιβλίο του ήλιου, σήμερα που ξεχάσαμε όλα τα βιβλία”

Γιάννης Ρίτσος, Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού – απόσπασμα

 

Σαν ένα άλλο όνειρο ενός  ζεστού  ιουλιάτικου  μεσημεριού εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρέθηκαν από το πρωί της Δευτέρας 13/07 έως αργά το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου πέρασαν από ανακριτή οι 9 συλληφθέντες από την πορεία της Πέμπτης 9/7 ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις!

Οι συλληφθέντες, αυτοί που κρατήθηκαν 4 μέρες άδικα, είναι οι νεολαίοι μας που δεν διάλεξαν απλά να διαβάσουν τα μαθήματά τους! Άλλαξαν με τη συμπεριφορά, με τη στάση ζωής τους, αλλάζουν τον κόσμο, αλλάζουν τα «μετρήματα» των νεολαίων πάνω σε τούτη τη γη. Διάλεξαν να διδαχτούν και να διδάξουν μέσα από τις πράξεις τους. Αγωνιστές πραγματικοί της καθημερινής ζωής είτε αυτή είναι η μάχη των πανελληνίων ή η εξεταστική ή το μεταπτυχιακό, το γραφείο, το τιμόνι που δίνει το καθημερινό μεροκάματο.

Αυτοί ήταν που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις και το κατασταλτικό τους όργιο κατά της διαδήλωσης την Πέμπτη, καθώς αυτές (ενν. οι αστυνομικές δυνάμεις) όχι μόνο συνέλαβαν αναίτια τους διαδηλωτές, αλλά προχώρησαν σε ξυλοδαρμό, ορισμένων απ’ αυτούς.

Είναι αυτοί που δέχτηκαν τις βάρβαρες επιθέσεις της αστυνομίας όταν χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι την ίδια στιγμή διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Είναι αυτοί που συνελήφθησαν την ώρα που στη Βουλή υπερψηφιζόταν το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων.

Αυτοί είναι τα  μέλη του μαθητικού, φοιτητικού και ευρύτερα νεολαιίστικου κινήματος αλλά και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που ρίχτηκαν  στη συλλογική πάλη.

Είναι οι εννιά συλληφθέντες που  αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού απολογήθηκαν ενώπιον ανακριτή στο δικαστήριο της Ευελπίδων, αλλά συνεχίζουν να κατηγορούνται  για τρία κακουργήματα κ εννιά πλημμελήματα.

Είναι αυτοί που με τα λουλούδια της γνώσης του δικαίου και τις αχτίδες των διεκδικήσεών τους ένωσαν σε μια ψυχή τον κόσμο των συγκεντρωμένων που φώναζε τα από καρδιάς συνθήματα συμπαράστασης.

Είναι αυτοί που με υψωμένες τις γροθιές αντίκρισαν ελεύθεροι πια τους αλληλέγγυους  κι έγιναν ένα μαζί τους.

Είναι αυτοί που σφιχταγκάλιασαν τους δικούς τους.

Λοιπόν, η ψυχή μας μαζί με την ψυχή όλων αυτών των νέων ανθρώπων πόσα κάνει;

Κάνει ΕΝΑ! Το δίκιο του αγώνα!!!

Εμείς το ξέρουμε πώς κάνει ΕΝΑ! Το διαβάσαμε στο ανοιχτό βιβλίο των συλλογικών αγώνων.

Το ανοιχτό βιβλίο των συλλογικών αγώνων, σήμερα που ξεχάσαμε όλα τα βιβλία καλεί σε ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ και των αστήριχτων καταγγελιών!

Το ανοιχτό βιβλίο των συλλογικών αγώνων καλεί σε νέα συγκέντρωση & διαδήλωση Πέμπτη 16 Ιουλίου κατά του νόμου που ουσιαστικά αναιρεί το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα στη διαδήλωση. Η κινητοποίηση αυτή θα είναι και μια απάντηση στο όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε κατά της μεγαλειώδους διαδήλωσης της Πέμπτης 9 Ιουλίου.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here