Εκτύπωση

Την Παρασκευή, 15 Ιούνη, προβλήθηκε στον ανοικτό Δημοτικό Κινηματογράφο Χανίων «Κήπος» το ντοκιμαντέρ «Backpack full of cash» («Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά»). Η προβολή, που διοργανώθηκε από το συνδικαλιστικό σχήμα «Ενωτική Πρωτοβουλία, Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις ΔΕ», υπήρξε ιδιαιτέρως πετυχημένη και την παρακολούθησαν πολλοί θεατές, κυρίως καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επρόκειτο για την δεύτερη προβολή της ταινίας στην Ελλάδα, μετά την πρώτη προβολή από τον Σελιδοδείκτη στην Αθήνα, ενώ είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που η ταινία προβλήθηκε σε ανοικτό χώρο (outdoors).

Όπως προκύπτει από αρκετά σχόλιά τους, οι θεατές σοκαρίστηκαν με όσα είδαν να συμβαίνουν στην εκπαίδευση των ΗΠΑ και από τις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες των αντιδραστικών αλλαγών, βρήκαν τα στοιχεία που αναλύονταν στην ταινία ιδιαιτέρως χρήσιμα και αποκαλυπτικά, τόνιζαν την στενή σχέση με τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση στην χώρα μας, ενώ εκφράζονταν πολύ θετικά για την ταινία.

 

Στην σύντομη παρουσίαση της ταινίας, που έγινε από μέρους του σχήματος, υπήρξε ειδική αναφορά και στις φετινές εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ.

Ο «Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία» βοήθησε με διαφόρους τρόπους για την προβολή, όπως επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here