Εκτύπωση
Ξεκινάμε τη νέα χρονιά καλώντας σας να παρακολουθήσουμε μαζί τη θεατρική παράσταση «Ολεάννα», του βραβευμένου με Πούλιτζερ David Mammet, στο θέατρο OLVΙΟ (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7,Βοτανικός) την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντελεστές της παράστασης (Νικορέστης Χανιωτάκης, σκηνοθέτης, Δημήτρης Πετρόπουλος, ηθοποιός).
Ειδική τιμή εισιτηρίου για τον ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ 6 ευρώ 
 
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail lifryd@gmail.com ή στον αριθμό τηλεφώνου  6974 359 654
Λόγω του πεπερασμένου αριθμού εισιτηρίων παρακαλούμε να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως, έως και την Τρίτη 9 Γενάρη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
ΟΛΕΑΝΝΑ
“Οποιον και να πιστέψετε, θα κάνετε λάθος” 
Ντέιβιντ Μάμετ


Εσείς.. ποιον θα υποστηρίξετε; Δείτε την παράσταση και πάρτε μέρος στη συζήτηση..
 
Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Ντάνη Γιαννακοπούλου (υποψήφια φέτος για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» με το έργο «’Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Επί Κολωνώ) στο ρόλο της φοιτήτριας, βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Ένας επιτυχημένος Καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει σε μια νεαρή φοιτήτριά του ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς εκείνη ανησυχεί, ότι θα αποτύχει στις εξετάσεις. Μια συνήθης, όμως, συμφωνία εξελίσσεται σε μια βίαιη λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά αντιπαράθεση: η φοιτήτρια τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση και για τον καθηγητή το όνειρο της μονιμοποίησης και της αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού καταρρέει.
Στην “Ολεάννα”, ο Ντέιβιντ Μάμετ διερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και καταδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του λόγου. Κυρίως, όμως, ο Μάμετ γράφει ένα έργο για την πολιτική ορθότητα.
 
Γραμμένη το 1992, η “Ολεάννα” ανέβηκε ένα χρόνο αργότερα στο διεθνούς φήμης Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νομπέλ Χάρολντ Πίντερ. To 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης 
Σκηνικά- Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη 
Επιμέλεια Κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ 
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα 
Βοηθός σκηνοθέτη: Έμμα Μαυρέλη
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περιστέρης
Βοηθός σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Δημήτρης Πετρόπουλος
Ντάνη Γιαννακοπούλου
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here