Εκτύπωση

Την Παρασκευή 16/6 στον χώρο του βιβλιοπωλείου ΚΨΜ, παρουσιάστηκε το πρώτο τεύχος του εκπαιδευτικού περιοδικού «Σελιδοδείκτης».

Την παρουσίαση έκαναν οι εκπαιδευτικοί Μιχάλης Μιλτσακάκης και Χρύσα Καραμήτρου, και διαβάστηκε επιστολή του καθηγητή του ΠΤΔΕ Αθήνας και συνεργάτη του περιοδικού Κώστα Σκορδούλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω έκτακτης υποχρέωσής του εκτός Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ποιήματα απήγγειλε ο ποιητής και ηθοποιός Γιώργος Ζιόβας. Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα «Δυο όψεις».

Το περιοδικό και η ιστοσελίδα «Σελιδοδείκτης» φιλοδοξούν να αρθρώσουν θεωρητικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό λόγο από τη σκοπιά του εκπαιδευτικού κινήματος,  ενάντια στην κυρίαρχη αστική πολιτική για την εκπαίδευση, όπως αυτή υπαγορεύεται από την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και των διάφορων άλλων ιμπεριαλιστικών διεθνών οργανισμών.

Επιδιώκουν να ξαναφέρουν στο προσκήνιο τη συζήτηση για το σχολείο και την κοινωνία των οραμάτων και των αναγκών μας, χωρίς ταξική εκμετάλλευση, εργασιακό μεσαίωνα και μορφωτική ανισότητα.

Το αγκάλιασμα του «Σελιδοδείκτη» από τον κόσμο της εκπαίδευσης, και όχι μόνο, δείχνει την αναγκαιότητα αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας. Περιμένουμε τις ιδέες σας, τις απόψεις σας, τη συνδρομή σας, τη συμμετοχή σας σε αυτό το συλλογικό εγχείρημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here