Εκτύπωση
“Άνθρωποι σε κίνημα και κίνηση”
Έκθεση Φωτογραφίας του Μιχάλη Μιλτσακάκη
Δημαρχείο Καισαριανής
‘Ωρες λειτουργίας της Έκθεσης 9 πμ – 9μμ
Διάρκεια Έκθεσης 17 Φλεβάρη 2024 με 25 Φλεβάρη 2024
Ο φωτογράφος θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης 6μμ με 9 μμ κάθε μέρα μέχρι τη λήξη της
Διοργάνωση Σελιδοδείκτης για την Εκπαίδευση και την Κοινωνία
Η έκθεση φωτογραφίας “Άνθρωποι σε κίνημα και κίνηση” του Μιχάλη Μιλτσακάκη, μέλους της Συντακτικής Επιτροπής του Σελιδοδείκτη,  είναι ανοιχτή πλέον στο κοινό, στο Δημαρχείο Καισαριανής.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο  17 Φεβρουαρίου 2024  με την παρουσία πολλών δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος και της σκέψης, φίλων και συντρόφων/ισσων. Κοινή εκτίμηση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι πρόκειται για μια ταλαντούχα προσέγγιση φωτογραφιών με στοιχεία πίνακα ζωγραφικής στη λήψη τους και την παρουσίασή τους. Απεικονίζουν τους ανθρώπους  σε κίνηση ή πρόθεση κίνησης, με ή χωρίς κίνημα μέσα από χαμογελαστά, φωτεινά  πρόσωπα αλλά και σφιγμένα χέρια, σε αντίθεση με το περιβάλλον αλλά και σε αρμονία με αυτό.
Ο Μιχάλης Μιλτσακάκης μας μίλησε για την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία, τα ερωτήματα και τις προσδοκίες του, ευχαριστώντας πολιτικούς και κινηματικούς χώρους που ανήκει, ανθρώπους και ομάδες, ιδέες που αποτελούν γι αυτόν πηγή έμπνευσης.
Από την πλευρά της διοργάνωσης, η Συντακτική Επιτροπή του Σελιδοδείκτη εκ μέρους όλου του κόσμου του εγχειρήματός μας, εξέφρασε τη χαρά και την συγκίνηση μας, λέγοντας δυο λόγια
. “Ο Μιχάλης φέρνει σε πρώτο πλάνο όσα και ότι οι προβολείς των κυρίαρχων προσπαθούν να αποκρύψουν. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο στους καιρούς που ζούμε. Ενός καπιταλισμού που παράγει βαρβαρότητα σε όλα τα πεδία και προσπαθεί να αποικίσει κάθε πλευρά του ανθρώπου και της κοινωνίας μας… Ενεργός δάσκαλος, μαχόμενος και σκεπτόμενος για το μέλλον μιας άλλης κοινωνίας που μας αξίζει, την φωτίζει φωτογραφίζοντας στιγμιότυπα της. Πάντα μέσα στις κινητοποιήσεις και την κίνηση των ανθρώπων αλλά και έξω από αυτές, ώστε να τις αποτυπώσει και να μας χαρίσει την εικόνα τους σταθερή στο χρόνο κι όχι φευγαλέα στο σήμερα.  Ώστε τα βλέμματα των ανθρώπων να συνεχίζουν να διασταυρώνονται, βασική προϋπόθεση για να αισθάνονται μαζί, να δρουν μαζί και να παράγουν ανατρεπτική ιστορία. Τι καλύτερη συνεισφορά στους σημερινούς αλλά και τους αυριανούς αγώνες…. Οι φωτογραφίες του Μιχάλη στολίζουν το περιοδικό και την ιστοσελίδα του Σελιδοδείκτη, αλλά μέσω του FB αποτελούν και ελεύθερα διαμοιραζόμενο υλικό για όλες και όλους.
Όλος ο κόσμος του Σελιδοδείκτη τον ευχαριστεί θερμά και ελπίζει να μπορέσει και αυτός να ανταποκριθεί ως αρωγός στην προσπάθειά του, που μας είναι πολύτιμη μαζί με τη συνολική συνεισφορά του στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και την αντικαπιταλιστική αριστερά”
Η έκθεση συνεχίζεται κάθε μέρα μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Φωτογραφίες από την έκθεση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here