Εκτύπωση

της θεατρικής ομάδας «Άλας»

Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα)

Ο Σελιδοδείκτης σας καλεί να παρακολουθήσουμε μαζί τη θεατρική παράσταση 

Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας

της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2015) Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως Σβετλάνα Αλεξίεβιτς

σε σύλληψη και ερμηνεία Κάτιας Γέρου και Ναταλίας Γεωργοσοπούλου

στο Θέατρο Φούρνος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, 20:00

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenhomHxYTOt5WnzFEkiW53AauMfa0a6UUDnThflmESpe0K-g/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

e-mail lifryd2@gmail.com, ή στον αριθμό τηλεφώνου 6974359654

Λόγω του πεπερασμένου αριθμού των 55 εισιτηρίων ( ο συνολικός αριθμός των θέσεων του θεάτρου) παρακαλούμε να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως, έως και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» είναι ο τίτλος του έργου, της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, το οποίο παρουσιάζεται σε σύλληψη και ερμηνεία Κάτιας Γέρου και Ναταλίας Γεωργοσοπούλου και δραματουργική επεξεργασία Παντελή Μπουκάλα από τις 18 Νοεμβρίου στο Θέατρο Φούρνος.

Δύο γυναικείες φιγούρες στη σκηνή καταθέτουν ένα σύγχρονο μαρτυρολόγιο για τη συμμετοχή της σοβιετικής γυναίκας στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αφηγούνται την τραγική ιστορία της θηλυκότητας μέσα στα πεδία των μαχών, δημιουργώντας ένα τοπίο μνήμης, όπου συνδέονται το παρόν με το παρελθόν, το πραγματικό με το ονειρικό.

Ο σκηνικός χρόνος, γεμάτος ρωγμές και ρήγματα, δημιουργεί τον τόπο όπου ανασαίνει η ανθρώπινη ψυχή. Οι δύο θηλυκές φιγούρες αποκαλύπτουν προσωπικά βιώματα γεμάτα συγκρούσεις και αντιφάσεις και την ίδια στιγμή φωτίζουν το ανείπωτο βάθος των συναισθημάτων τους, των απόκρυφων επιθυμιών και των ονείρων τους.

Μεταξύ έρωτα και πολέμου, μνήμης και ιστορίας, οργής και χιούμορ, οι γυναίκες αυτές επαναδιεκδικούν τις ζωές τους, τα σώματά τους, τα συναισθήματά τους, τους εαυτούς τους. Κατά τη διάρκεια της παράστασης η σκηνή μετατρέπεται σε χώρο εξέγερσης του ανθρώπι-νου πάθους απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί επίσης στην Πάτρα (4-5/11 στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης»), και στο Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο Ιωαννίνων (8 & 9 Δεκεμβρίου). Στις 28 Γενάρη θα παρουσιαστεί στο Μαρόκο (Ραμπάτ) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ JASSAD ”Festival International des femmes metteuses en scène”.

Το βιβλίο της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς είναι ένα πολυφωνικό ντοκουμέντο, μια εξομολόγηση της γυναικείας μνήμης από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Κυκλοφορεί σε μετάφραση Ελένης Μπακοπούλου από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου
Σύλληψη- Ερμηνεία: Κάτια Γέρου, Ναταλία Γεωργοσοπούλου
Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάββας Στρούμπος
Δραματουργική επεξεργασία: Παντελής Μπουκάλας
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Σκηνική εγκατάσταση: Ηλίας Παπανικολάου
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Φωτογραφίες, βίντεο: Δημήτρης Μαόφης
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας (ContAct)
Παραγωγή: Ομάδα θεάτρου Άλας

Το σκηνικό της παράστασης είναι εμπνευσμένο από την εικαστική εγκατάσταση του Κυριάκου Κατζουράκη «Ιερά οδός». Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here