Εκτύπωση
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
Δήλωση μελών του διδακτικού προσωπικού του  
Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ
Η διάλυση της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Παρασκευής 16/9/22 με την επίθεση των ΜΑΤ σε πλήθος κόσμου που την παρακολουθούσε αποκαλύπτει την εξαιρετικά επικίνδυνη δυναμική της κυβερνητικής προσπάθειας να θέσει υπό αστυνομικό έλεγχο τα ΑΕΙ.
Η μετατροπή των ΑΕΙ σε χώρους  δράσης των δυνάμεων καταστολής σε συνάρτηση με τη δρομολογούμενη γραφειοκρατική μετάλλαξη της διοίκησής τους και την ευρεία εμπορευματοποίηση του έργου τους διαμορφώνουν ένα δυστοπικό περιβάλλον που απειλεί να πνίξει ό,τι ζωντανό δημιουργικό και προοδευτικό απομένει στην ακαδημαϊκή ζωή. 
Τα πανεπιστήμια της χώρας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ανεπάρκειας των υποδομών και έλλειψης προσωπικού, διδακτικού και διοικητικού. Η κυβέρνηση όμως προκρίνει κυνικά την αστυνόμευσή τους και την καταστολή της φοιτητικής διαμαρτυρίας.
Κι αν είναι πλέον εφικτό μια συναυλία στον πανεπιστημιακό χώρο να διαλύεται από αστυνομικές δυνάμεις, διερωτόμαστε, τι άλλο θα ακολουθήσει, πόσο άραγε μακριά θα φτάσει ο ρόλος της αστυνομίας στα ΑΕΙ;
Δεδομένων των εξελίξεων και θεωρώντας την επιχειρούμενη αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θεμελιωδώς ασύμβατη με το περιεχόμενο και τις ανάγκες της ακαδημαϊκής ζωής, απορρίπτουμε κατηγορηματικά το νέο καθεστώς που η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει στα πανεπιστήμια, ζητάμε την απομάκρυνση κάθε αστυνομικής δύναμης από τους χώρους τους και την κατάργηση των ΟΠΠΙ, ενώ δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών ενάντια στην αστυνομική καταστολή.
Θανάσης Αϊδίνης
Βασίλης Αλεξίου
Πολύβιος Ανδρούτσος
Βενετία Αποστολίδου
Λαμπρίνα Γιώτη
Δημήτρης Γουλής
Γιώργος Γρόλλιος
Δέσποινα Δεσλή
Δημήτρης  Ζάχος 
Αριστοτέλης Ζμας
Μάρθα Ιωαννίδου 
Παναγιώτα Καραγιάννη
Σοφία Κεφαλίδου
Δήμητρα Κογκίδου
Φωτεινή Κουγιουμουτζάκη
Ελένη  Κουϊμτζή
Τριανταφυλλιά Κωστούλη
Αναστάσιος Λιάμπας
Θανάσης Μαρβάκης
Γιάννης Μπέτσας
Άννα Μπίμπου 
Δημήτρης Νικολούδης 
Ελένη Ντρενογιάννη
Ελένη Ξεφτέρη
Έφη Παπαδημητρίου
Περικλής Παυλίδης 
Χρήστος Τουρτούρας
Μιχάλης Χριστοδούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here