Εκτύπωση

του Γιάννη Μαρίνη*,

Συνεχίζεται για τρίτη βδομάδα η τρομοκρατική επίθεση του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων. Ο ισραηλινός στρατός εισβάλλει κάθε τόσο στο τέμενος Αλ Ακσά την ώρα της προσευχής, την περίοδο του ραμαζανίου. Από το 1967 που έβαλε πόδι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αποπειράται την εκδίωξη των Αράβων, παλαιστινίων και άλλων. Τα λατρευτικά τεμένη στον 3ο σημαντικότερο τόπο για τους μουσουλμάνους όπου γης ανήκουν διοικητικά στη Ιορδανία. Παρόλα αυτά έχει επιβληθεί το Ισραήλ να ελέγχει τους εισερχόμενους στην Πλατεία των Τεμενών. 

Εκατοντάδες είναι λοιπόν οι συλλήψεις και οι τραυματίες. Είναι καθημερινότητα εξάλλου της ισραηλινής κατοχής συλλήψεις και φυλακίσεις, αρκετοί σακατεμένοι και νεκροί. Αυτές τις μέρες που τα μάτια των χριστιανών, καθολικών κ.ά. , έπεσαν στους τόπους αυτούς που ονομάζουν άγιους, λόγω του Πάσχα των ιουδαίων, κανείς, επίσημα κράτη, κόμματα και φορείς, διεθνείς οργανισμοί και ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν βρήκε να ψελλίσει δύο λέξεις για τον Παλαιστινιακό λαό που ζει σε κατοχή από το 1947 και έχει 8 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται ολοκληρωτικά αποκλεισμένοι στην Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Η γενοκτονία και το καθεστώς επιτήρησης-απαρτχάιντ σε βάρος του λαού αυτού έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, παρόλη την αντίσταση, αλλά και την διεθνή κατακραυγή. Η Δύση, αμερικανονατοϊκοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, έχει ανάψει ουσιαστικά το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση των εξώσεων σε βάρος Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ, για την εκχέρσωση ολόκληρων χωριών στη Δυτική Όχθη, στην επέκταση των εποικισμών από ακροδεξιούς και άλλους με την επιβολή του στρατού, στον αποκλεισμό και από τη θάλασσα στην Γάζα κ.λπ. Δεν είναι τυχαία η μεταφορά της πρωτεύουσας του ισραηλινού κράτους στην Ιερουσαλήμ. Ένα ακόμα έργο των ΗΠΑ.

Είναι απορίας άξιο πως μόνο το ουκρανικό κράτος έχει καταστροφές και πρόσφυγες και καμία άλλη περιοχή του πλανήτη όπου συνεχίζονται οι βαρβαρότητες δεν έχει. Το ρωσικό κράτος πράγματι εξοντώνει τον ουκρανικό λαό με έναν άδικο πόλεμο και τρομοκρατική εισβολή. Η περιοχή είναι μια προκεχωρημένη βάση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για τη γεωπολιτική τους κυριαρχία, για τον πλούτο και το υπέδαφός της. Το κίνημα κατά του πολέμου σε όλο τον κόσμο ζητάει να σταματήσει ο πόλεμος αυτός.

Καμία όπως διεθνής συγκυρία δεν μπορεί να αποκρύψει την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στη Συρία, στην Υεμένη και αλλού, όπου ουσιαστικά συνεχίζονται και οι λαοί βιώνουν τις ολοκληρωτικές τους συνέπειες. Τίποτα δεν πρέπει να σταματήσει την διεθνιστική αλληλεγγύη. Να μην περάσουν αναπάντητα τα σχέδια του φασιστικού σιωνιστικού κράτους να προχωρήσει την κατοχή και την εθνοκάθαρση σε βάρος των Παλαιστινίων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι όπου γης.

*Ο Γιάννης Μαρίνης είναι μέλος ΔΣ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here