Εκτύπωση

Το περιοδικό Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία σάς προσκαλεί σε εκδήλωση με προβολή του βραβευμένου αντιπολεμικού ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου, συγγραφέα και σκηνοθέτη

Θωμά Σίδερη 

Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, 7.00 μμ
στον κινηματογράφο STUDIO Arts Cinema

Μία κινηματογραφική καταγραφή του ξεριζωμού και της περιπλάνησης των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που μετρούν χιλιάδες νεκρούς τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και της μετακίνησής τους σε γκρίζα και βροχερά τοπία όπου κανένας δεν γνωρίζει τι είναι δικό του, πού βρίσκονται τα σύνορα και ποια είναι εν τέλει η πατρίδα του.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:

Θωμά Σίδερη, σκηνοθέτη της ταινίας
Γιώργο Παυλόπουλο, δημοσιογράφο της εφημερίδας ΠΡΙΝ
Ηλία Πούλο, εικαστικό


Η ταινία συμμετείχε στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο διεθνές πρόγραμμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και επικεντρώνεται στον πόλεμο της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν για τον έλεγχο του θύλακα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ένας πόλεμος που διήρκησε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες με ανυπολόγιστο αριθμό νεκρών και από τις δύο πλευρές.

«Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» είναι μια κινηματογραφική καταγραφή του ξεριζωμού και της περιπλάνησης των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που μετρούν χιλιάδες νεκρούς τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και της μετακίνησής τους σε γκρίζα και βροχερά τοπία όπου κανένας δεν γνωρίζει τι είναι δικό του, πού βρίσκονται τα σύνορα και ποια είναι εντέλει η πατρίδα του. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό δοκίμιο για την ταυτότητα του «εγώ» και του «άλλου», του «ξένου», του «εχθρού». Την ίδια στιγμή, οι Αζέροι επιστρέφουν και καταλαμβάνουν το κενό κτηριακό απόθεμα των οικιστικών θυλάκων της περιοχής, προσπαθώντας και αυτοί να κατανοήσουν την ταυτότητα του «άλλου», χωρίς να αντιλαμβάνονται πραγματικά τι είναι αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους και τέμνει κοινό γεωγραφικό χώρο σε διαφιλονικούμενες ζώνες.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θωμάς Σίδερης, τη φωτογραφία ο Mert Kaya, την πρωτότυπη μουσική ο Χρήστος Τσιαμούλης, το μοντάζ ο Γιώργος Χαλαμπαλάκης, η τελική τεχνική επεξεργασία της ταινίας έγινε στο Studio A14.

Τιμή εισιτηρίου για τα μέλη του ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ 5 ευρώ!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail: lifryd@gmail.com ή στον αριθμό τηλεφώνου  6974 359 654, καθημερινά από τις 15:00 και μετά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here