Εκτύπωση

του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη,

Πριν ακόμη αρχίσουν να γράφονται οι πρώτες γραμμές αυτού του κειμένου, έσκασε και φρέσκο «δικαστικό ανακοινωθέν». Η υπουργός μας – της παιδείας λέει εκείνη, των δικαστικών αιθουσών αποδεικνύεται πως είναι – κατέθεσε κι άλλη αγωγή, προς την ΑΔΕΔΥ αυτή τη φορά, για την κήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση. Και φυσικά η «τυφλή» και «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τους αποφάσισε παρανομία και κατάχρηση και πρόστιμο, λέει, στους παραβάτες. Δεν μπορεί, λέει, να απεργείτε ενάντια σε νόμο ψηφισμένο από την ελληνική Βουλή!

Σιγά μη νοιαστεί για τα κενά στα σχολεία και ότι αυτό συνεπάγεται αυτό για την εκπαίδευση των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί, λέει, φταίνε που αρρωσταίνουν ή γεννοβολάνε αβέρτα και παίρνουν άδειες. Αντί να διορίσουν εκπαιδευτικούς, συμπτύσσουν τμήματα μέχρι 28 μαθητές για να καλύψουν τα κενά που δεν καλύπτονται με τίποτα, όπως και το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα γκρεμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Για το μόνο που ενδιαφέρονται πια εκεί στο υπουργείο παιδείας είναι να διαχειριστούν τις απανωτές ήττες από το εκπαιδευτικό κίνημα που κρατάνε με νύχια και με δόντια το δημόσιο σχολείο.

Και επειδή τα επιχειρήματά τους πλέον περί καλής και αναγκαίας αξιολόγησης δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους τους, το έριξαν στον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τις δικαστικές προσφυγές, εννοείται στην «ανεξάρτητη» πάντα δικαιοσύνη.

Ως γνωστόν, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!

Και πώς να μην πιαστεί όταν από τη μία σκούζουν πως δεν υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια εκπαίδευση και από την άλλη αγοράζουν φρεγάτες και οπλικά συστήματα λες και είναι παιχνίδια για να παίζουν πόλεμο με τον Ερντογάν. Το παιχνίδι διαχρονικά στημένο για να πλουτίζουν οι βιομηχανίες παραγωγής οπλικών συστημάτων από τη μία, να σκοτώνονται και να φτωχαίνουν οι λαοί από την άλλοι. Και το εθνικό παραμύθι καλά κρατεί από τις αστικές τάξεις των εμπλεκόμενων χωρών.

Πάντως έχει ενδιαφέρον η πρόταση συναδέλφου να κάνουμε εξ αποστάσεως στους υπολογιστές των περιπολικών, ή σε κανένα ραφάλ ή, γιατί όχι, εκ περιτροπής στις νέες φρεγάτες!

Πιάνονται οι πνιγμένοι από τα μαλλιά τους γιατί ενώ ξέρουν να κλίνουν τη «δημοκρατία» σε όλες τις πτώσεις και χωρίς κανένα λάθος, όταν πάνε να την υπηρετήσουν ή να την εφαρμόσουν, αυτήν τη δική τους «αστική δημοκρατία», αρχίζουν τα σαρδάμ και τις παρεκκλίσεις.

Δικαίωμα συνταγματικό η απεργία αρκεί να μην θίγεται η πολιτική τους.

Καταδικάζουμε τους νεοναζί και νεοφασίστες αλλά τους αφήνουμε να αλωνίζουν στα σχολεία άμα χρειαστεί και πετάμε και μια ατάκα για «καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται» και ανασύρουμε και λίγο τη θεωρία «των δύο άκρων».

Καταδικαστέα λοιπόν η «βία» ενάντια στους φασίστες κατακτητές την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

Καταδικαστέα λοιπόν η αντίδραση των καταπιεσμένων ενάντια σε όσους τους καταπιέζουν; Λογικό να το λένε αφού είναι από τη μεριά των καταπιεστών!

Συγκοινωνούντα άκρα αυτοί που έσυραν τον κόσμο σε πόλεμο, φυλακίσεις, σκοτωμούς, πείνα και προσφυγιά με αυτούς που τελικά τους συνέτριψαν;

Αν υπάρχουν δύο συγκοινωνούντα άκρα αυτά είναι, οι καπιταλιστές από τη μία και οι φασίστες υπηρέτες τους από την άλλη.

Μιας και αναφερθήκαμε στους φασίστες θυμήθηκα, δεν ξέρω γιατί, την αποπομπή, λέμε τώρα, του κυρίου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ Φιλόδοξη παράσταση σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση αλλά μάλλον κακοστημένη και κακοπαιγμένη.

Ο υπουργός Δένδιας θέλησε να συναγωνιστεί, τον Κούρκουλο μην πω, σε υποκριτική εννοείται και όχι σε υποκρισία. Μέχρι και προστάτης των κομμουνιστών εμφανίστηκε και πολέμιος του Κασιδιάρη και της χρυσής αυγής. Λες και δεν ήταν αυτός που κρατούσε για πολλούς μήνες στο υπουργικό του συρτάρι τις καταγγελίες για την εγκληματική φασιστική οργάνωση και χρειάστηκε να μαχαιρωθεί ο Παύλος για να κινηθεί!

Λες και έχουν ανάγκη οι χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες, την αναγνώριση του υπουργού Δένδια!

Λες και στους κόλπους της κυβέρνησης δεν υπάρχουν στελέχη και υπουργοί με ακροδεξιές αντιλήψεις!

Λες και είναι ή ήταν άγνωστη η σύνδεση της αστυνομίας με φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες. Ο νυν προϊστάμενος υπουργός δεν το γνωρίζει άραγε;

Οι πρόσφατες μαζικές άμεσες αντιδράσεις-κινητοποιήσεις ενάντια στα φαινόμενα φασιστικής δράσης σε σχολεία και πλατείες με αποκορύφωμα την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της χρυσής αυγής, έδειξε πως όσο και να θέλουν οι φασίστες να βγουν από τις τρύπες τους, ο κόσμος δείχνει πλέον αποφασισμένος να μην το επιτρέψει, στέλνοντας το μήνυμα: Ποτέ ξανά φασισμός. Οι φασίστες δεν έχουν θέση πουθενά παρά μόνο στις τρύπες τους.

Κατά τα άλλα, μεγάλο κακό βρήκε τον πλανήτη πριν από λίγες μέρες καθώς για αρκετές ώρες «έπεσε» το facebook και ο ιδρυτής του έχασε, λέει, κοντά στα εφτά δις δολάρια από διαφημίσεις. Τόσος πλούτος μέσα σε λίγες ώρες! Η παροιμία: «Βοηθάτε μας φτωχοί να μη σας μοιάσουμε», αποδίδει εύστοχα το γεγονός διότι είναι κι αυτό γνωστό πως «αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Όμως όσο υπάρχουν στα τηλεοπτικά κανάλια εκατό εκπομπές για μαγειρική, όσο θα «ακούγεται» το κρεμμύδι και το σκόρδο, όσο θα «δένει» ο μαϊντανός με το πορτοκάλι οι πλούσιοι θα πλουτίζουν περισσότερο και οι φτωχοί θα χορταίνουν με θεάματα και τηλεοπτικά πιάτα.

Μέχρι που θα έρθει η ώρα, όλοι θα βάλουμε το χεράκι μας, που θα «ακούγεται» όχι το κρεμμύδι αλλά το δίκιο, και θα «δένει» η οργή με την αγανάκτηση και την εμπειρία σε ένα διαρκή αγώνα αντίστασης και ανυπακοής μέχρι να αποκτήσουμε όχι μόνο τα αναγκαία αλλά όλα όσα μας αξίζουν.

Η απεργία της Δευτέρας 11 Οκτώβρη, την ίδια μέρα που εκδικάζεται κατά παραγγελία του ΥΠΑΙΘ η έφεση της ΟΛΜΕ, αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα ενός παρατεταμένου και ανυποχώρητου αγώνα για να σταθεί το δημόσιο σχολείο, αλλά και η κοινωνία ολόκληρη, όρθιο. Τα πρώτα μηνύματα δείχνουν ότι η συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας θα είναι καθολική.

Εμείς θα νικήσουμε γιατί εμείς έχουμε το δίκιο. Το φουσκωμένο ποτάμι ούτε γυρίζει πίσω ούτε συγκρατιέται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here