Εκτύπωση

του Μάνθου Κυριακόπουλου,

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της ΝΔ, στηρίζοντας την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, καλεί ανοιχτά τον κομματικό της στρατό στο συνδικαλιστικό κίνημα να συνταχθεί με τη στρατηγική της κυβέρνησης και του κράτους ενόψει των ηλεκτρονικών «εκλογών» που έχει κηρύξει. Εκτός από τη βίαιη καταστολή από τους μηχανισμούς του κράτους και την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, με κοινοβουλευτικού τύπου όρους αναζητεί συναίνεση και στρατολογημένους πρόθυμους στο εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα ώστε να νομιμοποιήσει το πραξικόπημα της.

Επιδιώκει να χειραγωγήσει το εκπαιδευτικό κίνημα καλώντας σε ανοιχτή απεργοσπασία, τη στιγμή που ενωτικά όλος ο κλάδος και οι παρατάξεις έχουν πάρει απόφαση για αποχή από το φιάσκο των τηλε-«εκλογών».

Το πραξικόπημα της Κεραμέως που θέλει με το στανιό να βάλει υποψήφιους/ες, ενώ έχουν αποσυρθεί, αποτελεί μνημείο αυταρχισμού, χειραγώγησης και χουντικής επιβολής. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της βάσης και της τάξης στην ομόφωνη απόφαση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών αποτελεί συλλογική μορφή πάλης του κλάδου απέναντι στην πάγια επιδίωξη του κράτους και των αστικών πολιτικών κομμάτων των συγκυβερνήσεων, του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια της ΝΔ, να απομονώσουν τους εργαζόμενους από τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, να τους επιβάλουν μια de facto ατομική στάση ζωής και πραγματικότητα και κυρίως να πλήξουν τον ριζοσπαστισμό του εργατικού λαϊκού κινήματος και τη δυνατότητά του να αμφισβητεί τις αντιδραστικές πολιτικές, να τις ακυρώνει στην πράξη με την κήρυξη απεργίας. Τη δυνατότητα να βελτιώνει τους όρους ζωής των εργαζομένων, οδηγώντας την κοινωνία ένα βήμα προς τη χειραφέτηση.

Αυτό φοβούνται, σε αυτό αναζητούν αντιδραστική συναίνεση!

Δεν θα δεχτούμε την εξ αποστάσεως Δημοκρατία και την τηλεψηφοφορία!

Η μάχη της ΑΠΟΧΗΣ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου αποτελεί στοίχημα για ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κλάδο και συνολικά για το εργατικό κίνημα και πρέπει να μας βρει νικητές σε έναν πρώτο σταθμό μιας συνολικής μάχης ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο, στη συντηρητική πειθάρχηση της καραντίνας, τη φίμωση της νεολαίας και της κοινωνίας που προτάσσει όλο αυτό το διάστημα το δικαίωμα στη δωρεάν ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here