Εκτύπωση

Σε δίκη οδηγούνται και τα 9 μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλο­νίκης (2018) μετά από μήνυση του εργοδότη της Vresnet Ηρακλή Μπάμζα, με αφορμή το ψήφισμα συ­μπαράστασης στην απολυμένη, έγκυο τότε, Αριστέα Μιχαλακάκου.

Ο Η. Μπάμζας έχει καταδικαστεί για την υπόθεση και κλήθηκε να πλη­ρώσει αποζημίωση. Σε μια προσπά­θεια να επιβάλει τη σιωπή για την εργοδοτική αυθαιρεσία και να απο­μονωθεί η απολυμένη Αριστέα Μιχα­λακάκου, εξαπέλυσε σειρά από μηνύσεις, ώστε η ταλαιπωρία και τα δι­καστικά έξοδα να αποθαρρύνουν την έκφραση της εργατικής αλληλεγγύης.

Έτσι, τον Μάρτη του 2018 είχε μη­νύσει και τα μέλη του τότε ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, γιατί «τόλμη­σαν» να υιοθετήσουν ψήφισμα συ­μπαράστασης, ενώ υπήρξε άμεση κι­νητοποίηση του δικαστικού και αστυ­νομικού μηχανισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε αυτόφωρο οι εκπαι­δευτικοί.

Η δίκη στην Αθήνα, στις 7 Γενάρη, αφορά μια πολιτική μάχη για την υπε­ράσπιση της εργατικής αλληλεγγύης αλλά και του δημοκρατικού δικαιώ­ματος έκφρασης. Από την εξέλιξή της θα σταλούν μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες, σε μια εποχή που ο συνδικαλισμός είναι στο στόχαστρο, ενώ η επιχειρηματικότητα αποθεώνεται. Για τον ταξικό συνδικαλισμό είναι ώρα να εκφραστεί ένα κύμα εργατι­κής αλληλεγγύης και αυτοπεποίθησης στους συναδέλφους.

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 3-4.10.2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here