Εκτύπωση

H Συντακτική Επιτροπή του Σελιδοδείκτη καταγγέλλει τον αποκλεισμό της σελίδας του Προλόγου στο Facebook, το οποίο από τις 6/6 δεν επιτρέπει τόσο στην ίδια τη σελίδα, όσο και στους χρήστες να αναρτήσουν κείμενα και δημοσιεύσεις από αυτήν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook επικαλείται για το μπλοκάρισμα δημοσιεύσεων το γεγονός ότι «δεν ταιριάζουν με τους όρους και την πολιτική της κοινότητας». Κατά κύριο λόγο, με τους όρους και την πολιτική της κοινότητάς του δεν ταιριάζουν δημοσιεύσεις που είναι αντίθετες με την προπαγάνδα και την «ενημέρωση», όπως την εννοούν τα καθεστωτικά μέσα, που αναδεικνύουν τους αγώνες και τις αντιστάσεις του λαού, που μιλούν μια άλλη γλώσσα από αυτή που συνηθίζουν οι «έγκριτες» και «αντικειμενικές» ιστοσελίδες, τη γλώσσα του δίκιου και της υπεράσπισης των αναγκών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Τα παραπάνω δεν χωρούν στη «δημοκρατία» και στην «ελευθερία του λόγου» του διαδικτύου. Υπάρχουν όρια και φτάνουν μέχρι εκεί που δεν ενοχλείται ο κυρίαρχος, καθεστωτικός λόγος.

Ο Σελιδοδείκτης θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σταματήσουν αυτές οι βαθιά αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου εκείνου που αντιμάχεται τις κυρίαρχες πολιτικές. Εξάλλου, όπως δείχνουν τα κινήματα ανά τον κόσμο το τελευταίο διάστημα, όπως δείχνουν και οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ, οι καταπιεσμένοι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να μιλήσουν, όσο κι αν τους εμποδίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here