Εκτύπωση

Ο Ibrahim Gökçek, μπασίστας του συγκροτήματος Grup Yorum, κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις 314 ημέρες αγώνα. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες καλλιτέχνες/ιδες να υπογράψουν το κείμενο αλληλεγγύης, στέλνοντας mail (ονοματεπώνυμο – ιδιότητα, καλλιτεχνική ομάδα ή μουσικό συγκρότημα) στο: Gr.Musicians.for.Grup.Yorum@gmail.com 

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 391 υπογραφές ενώ η διαδικασία συνεχίζεται. Παρότι το κείμενο απευθύνεται σε καλλιτέχνες, με συγκίνηση διαπιστώνουμε πως στέλνουν την υπογραφή τους και άλλοι εργαζόμενοι/ες. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δημοσιεύσουμε και αυτές τις υπογραφές.

Αλληλέγγυοι/ες καλλιτέχνες/ιδες | [Το κείμενο διακίνησαν αρχικά, οι μπάντες JazzMatazz, Magic de Spell, Υπεραστικοί].
Το κείμενο:

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek!

Ο Ibrahim Gökçek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις 300 ημέρες αγώνα. Στις 3 του Απρίλη, η σύντροφός του Helin Bölek έπεσε μάρτυρας ύστερα από 288 ημέρες απεργίας πείνας. Ο Ibrahim Gökçek συνεχίζει αλύγιστος την απεργία πείνας, διεκδικώντας:

– Να επιτραπούν οι συναυλίες τους στην Τουρκία!
– Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις εναντίον τους!
– Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό τους Κέντρο Idil και στα γραφεία τους!
– Να αφαιρεθούν από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής «αντιτρομοκρατικής» τα μέλη του συγκροτήματος και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης τους!

Οι Grup Yorum, είναι κάτι περισσότερο από μια μπάντα: πρόκειται για ένα σύμβολο των λαϊκών αγώνων ενάντια στην καταπίεση του αστικού τουρκικού καθεστώτος. Αντιφασίστες, αντι-ιμπεριαλιστές, οι Grup Yorum είναι εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η φωνή των φτωχών, των διωκόμενων και των αγωνιζομένων. Μια μαχητική φωνή ελευθερίας και πολιτισμού! Από το 2015 μέχρι και σήμερα οι συναυλίες του συγκροτήματος απαγορεύονται, τα μέλη του επικηρύσσονται και φυλακίζονται, τα πολιτιστικά του κέντρα δέχονται επιθέσεις από το τουρκικό καθεστώς. Οι Grup Yorum δίνουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη φίμωση που τους επιβάλλεται. 

«Ένας καλλιτέχνης που δεν μπορεί να τραγουδήσει για τον λαό του, που δεν μπορεί να κάνει συναυλίες, θεωρείται ήδη νεκρός». İbrahim Gökçek – Helin Bölek

Οι καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνιδες στην Ελλάδα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek! Ο Ibrahim Gökçek να ζήσει! Helin Bölek, Αθάνατη! Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του Grup Yorum! 

Η ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ GRUP YORUM

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν τιμά την Helin Bolek και τον Mustafa Kocak και στέκεται δίπλα στον Ibrahim Gökçek, που συνεχίζει την απεργία πείνας για 299 μέρες…Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας…

Music credits:

“Drama Koprusu” – Turkish traditional song
Classical guitar and whistle: Stavros Tsumanis
Piano intro composition: Ellie Ingliz

Ποίημα | Ναζίμ Χικμέτ | Η πιο όμορφη θάλασσα

#grupyorum

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here