Εκτύπωση

Evin PAŞO, Μέλος του Δ.Σ. του Kongra Star (Συνομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων της Ροζάβα),

Στο όνομα του Kongra Star στο όνομα όλων των γυναικών στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και όλους τους λαούς της: Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους, Κιρκάσιους, Τσετσένους, Αρμένιους, στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, ιδιαίτερα στις γυναίκες που συγκεντρώνονται σήμερα στην Αθήνα. Σας στέλνουμε τις πιο θερμές ευχές μας για την 8 του Μάρτη.

Ως γυναίκες έχουμε μια πραγματικά πλούσια ιστορία. Σε κάθε επανάσταση που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, έχουμε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, στο τέλος, όλες οι προσπάθειές, οι αντιστάσεις, οι αγώνες και τα δικαιώματα μας καταπατήθηκαν. Και κάθε φορά που μια επανάσταση απειλούσε το κυρίαρχο σύστημα, ο ρόλος μας και οι αγώνες μας εκμηδενίζονταν από την εξουσία. Γι αυτό υπάρχουν πολλά σημαντικά γεγονότα στην ιστορία μας, όπου οι γυναίκες συντάχθηκαν, εντάχθηκαν στον αγώνα και ένωσαν τις φωνές τους. Όπως στις 8 του Μάρτη.

Έτσι, για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη για όλη την κοινωνία, όλες οι γυναίκες παντού στον κόσμο πρέπει να βγούμε στους δρόμους διεκδικητικά.

Ως γυναίκες στην περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά ένα σύστημα οργανωμένο από γυναίκες σε όλους τους τομείς: κοινωνία, στρατό, πολιτική… Ήταν η πρώτη φορά που οργανώθηκε ένα τέτοιο σύστημα από γυναίκες. Σύστημα που δε δημιουργήθηκε ούτε αναπτύχθηκε μόνο για τις γυναίκες στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Η αντίσταση και ο αγώνας που διεξήγαγαν οι γυναίκες παντού για χιλιάδες χρόνια, τα όνειρα χιλιάδων γυναικών γίνονται πραγματικότητα εδώ σήμερα. Σήμερα, σε τούτη δω τη γη συνεχίζουμε τα χιλιάδες χρόνια αντίστασης ταυτόχρονα ενάντια σε ένα σύστημα καταπίεσης, ένα σύστημα που δεν αποδέχεται τις γυναίκες, ενάντια σε ένα σύστημα πατριαρχικό, ενάντια στον σεξισμό. Το σύστημα που έχει αναπτυχθεί εδώ υπό την ηγεσία του Kongra Star θα καταρρίψει και θα εκδιώξει το σύστημα που καταπιέζει τις γυναίκες διαχρονικά.

Ως γυναίκες της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, στο όνομα όλων αυτών των γυναικών που έχουν γίνει μάρτυρες στον αγώνα για την ελευθερία, – όπως η Rosa Luxemburg, η Cemila Bucheret, η Sakine Cansiz καθώς επίσης η Hevrin, η Diya Agide και η Amara, – δηλώνουμε ότι σήμερα αναλαμβάνουμε το καθήκον να εντατικοποιήσουμε τον αγώνα και να πετύχουμε την ενότητα των γυναικών, έτσι ώστε να εκπληρωθούν τα όνειρά και τα σχέδια μας.

Έτσι, για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε θερμά τη συνάντησή σας σήμερα, στο όνομα των γυναικών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Την σημερινή 8η Μάρτη του 2020, καθώς δηλώνουμε ότι ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των γυναικών, κατεβαίνουμε στους δρόμους με ένα πνεύμα, μια ζωή, μια ψυχή για να φωνάξουμε:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΖΩΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here