Εκτύπωση

του Παναγιώτη Μαυροειδή,

Η μόνη δίκαιη, ανθρώπινη μα και νόμιμη σύμφωνα και με αυτές τις αρχές των Διεθνών Συνθηκών για τους πρόσφυγες διέξοδος, είναι το ΔΙΠΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ των συνόρων από μεριάς της Ελλάδας. Να έλθουν χωρίς να ματοκυλιστούν στον Έβρο, να τύχουν περίθαλψης, στέγης, τροφής, φροντίδας και ελευθερίας ζωής και εργασίας ανάμεσά μας, αλλά και να έχουν το δικαίωμα -όχι την υποχρέωση!- να φύγουν για την Ευρώπη όσοι θέλουν. Με ένα διπλό άνοιγμα συνόρων από Τουρκία σε Ελλάδα και από Ελλάδα σε Ευρώπη, ναι, να στείλουμε στον πάτο της Μεσογείου εκείνη τη δολοφονική πολιτική της ΕΕ που απλά έλεγε “Η Τουρκία τους εμποδίζει να φύγουν, η Ελλάδα, προχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ, τους φυλακίζει εκεί για να μη μπουν”.

Ω, τι εύκολα καταδικάζονται τα γκέτο για τους Εβραίους που έκανε ο Χίτλερ και η μαζική γενοκτονία -άσχετο αν η γαλάζια και ακροδεξιά Ελλάδα φίλησε πόδια και πισινούς των Χιτλερικών στην κατοχή. Πόσο στεντόρεια καταδικάζεται ο εξανδραποδισμός των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας -άσχετο αν η σφαγή τους από τον Τουρκικο εθνικισμό, αναπτύχθηκε παράλληλα με τον Μεγαλοϊδεάτικο ελληνικό τυχοδιωκτισμό που ονειρεύτηκε να καταλάβει μετά τη Σμύρνη και την Άγκυρα. Ω, με πόσο αποτροπιασμό καταγγέλλονται οι δολοφονίες εκατομμυρίων στην Ρουάντα και αλλού, που έγιναν στο όνομα ηλίθιων πολεμικών αναμετρήσεων υποκινημένων και από τους πρώην αποικιοκράτες Ευρωπαίους.

Κλίνουμε όλοι με σεβασμό το γόνυ -μαζί και ο Α. Γεωργιάδης- για ό,τι έγινε ΚΑΠΟΤΕ και ΑΛΛΟΥ. Σήμερα όμως, για ό,τι γίνεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, το “πανεθνικό” συναίσθημα και η υστερία “ασφάλειας”, επιβάλλουν να σπεύσει ο στρατός και να απωθήσει, να πνίξει στα χημικά, να φυλακίσει και, γιατί όχι, να δολοφονήσει τους πρόσφυγες πολέμου, τα εκατομμύρια ανθρώπων που ξεκλήρισαν διαδοχικοί πόλεμοι για τα πετρέλαια/φυσικό αέριο και τους αγωγούς μεταφοράς τους.Την ίδια στιγμή, με περήφανους αλαλαγμούς και ρίγη εθνικής υπερηφάνειας, πολλοί -και μεταξύ τους αριστεροί- ανυπομονούν να πάρει η Ελλάδα τη θέση της Συρίας και του Ιράκ στο μακελειό για τους υδρογονάνθρακες με τις εξορύξεις στις ΑΟΖ των ExxonMobil, Total, Energean κλπ.

Όταν λοιπόν θα παρέλθει ο χρόνος και το ΣΗΜΕΡΑ θα έχει γίνει ΚΑΠΟΤΕ, η ιστορία θα καταγράψει το ποιος και πώς στάθηκε με πραγματικό θάρρος και ανθρωπιά, έβγαλε τη γλώσσα στον θάνατο, τον πόλεμο, τον κυνισμό και τη χυδαιότητα, περιφρόνησε τη ζωώδη παλιανθρωπιά όχι μόνο του εθνικισμού και ρατσιστικού μισανθρωπισμού, αλλά και της λογικής “μακριά από τον πισινό μου και την βολή μου και ας πάνε να πνιγούνε”.

Ας λογαριαστούμε λοιπόν και ας μετρήσουμε το μπόι μας όλοι και όλες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here