Εκτύπωση

Πάμε θέατρο με τον Σελιδοδείκτη στην παράσταση :

Τ Α  Κ Ο Κ Κ Ι Ν Α  Τ Ε Τ Ρ Α Δ Ι Α

της Ελεάνας Γεωργούλη

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος

Ο Σελιδοδείκτης σας καλεί να παρακολουθήσουμε μαζί τη θεατρική παράσταση ΤΑ  ΚΟΚΚΙ ΝΑ  ΤΕΤΡΑΔΙΑ σε κείμενα και σκηνοθεσία της Ελεάνας Γεωργούλη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω χώρος) το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 6:30. Η παράσταση θα δοθεί αποκλειστικά για το περιοδικό μας. Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα.

Τιμή εισιτηρίου για τα μέλη του ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ 12 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/3PzGQCLBEfkeqVdG9

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail vpateli@windowslive.com ή στον αριθμό τηλεφώνου 6976372500

Λόγω του πεπερασμένου αριθμού των 50 εισιτηρίων ( ο συνολικός αριθμός των θέσεων του θεάτρου) παρακαλούμε να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως, έως και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η αληθινή ιστορία της αντιστασιακής Βάσως Στροφύλλα, σε ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο από την εγγονή της και βραβευμένη ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη. Η παράσταση ζωντανεύει την Οδύσσεια της νεαρής Βάσως από το 1940, τα χρόνια της στον αντιφασιστικό αγώνα, τη συνάντησή της με τον έρωτά της, τον Γιάννη, τη δολοφονία της αδελφής της, τη διαδρομή της στην παρανομία και τη φυλακή μέχρι την απελευθέρωσή της το 1953.

Στις πιο ταραγμένες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, η Βάσω και ο Γιάννης καταφέρνουν να κρατηθούν στη ζωή: “Σώθηκα χάρη στον έρωτα. Τον αισθάνθηκα σαν πυρακτωμένο σίδερο να με διαπερνάει και να με υποχρεώνει να συνεχίζω. Με κάθε κόστος. Να βρω ένα άνοιγμα, να διασχίσω αυτή την απομόνωση. Να επιβιώσω και να βρω στην άλλη άκρη του νήματος, τον Γιάννη”.

Τέσσερις ερμηνευτές ενεργοποιούν τη μηχανή της μνήμης και προσκαλούν τον θεατή να στοχαστεί μαζί τους πάνω στους σταθμούς αυτής της προσωπικής ιστορίας. Αυτεξούσιο. Αυτοδικία. Ανάληψη Ευθύνης. Εξορία. Ελευθερία. Πώς γράφεται η προσωπική και πώς η συλλογική ιστορία; Πώς οι δυνάμεις του έρωτα επενεργούν παντού και πάντα και δρουν σωτήρια; Τι είναι τελικά η ανθρώπινη μοίρα και σε ποιες ατραπούς κινείται;

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Θέατρο Νέου Κόσμου ( Κάτω χώρος)

Διεύθυνση: Αντισθένους 7 & Θαρύπου,Νέος Κόσμος

Παραστάσεις : Μέχρι : 12/4 Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 9.30 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ελεάνα Γεωργούλη

Ερμηνεύουν: Αν. Κοντόπουλος, Ν. Μπούκλη, Γ. Φίλιας, Ελ. Γεωργούλη.

Μουσική: Γ. Φίλιας.

Κοστούμια: Μ. Δοσούλα.

Σκηνικά: Γ. Τρικκαλιώτης.

Φωτισμός: Χρ. Θανάσουλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here