Εκτύπωση

Το περιοδικό Σελιδοδείκτης σας καλεί να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση ΝΟΡΑ, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, στις 21:00, στο Θέατρο Άττις, (Λεωνίδου 7, κοντά στον σταθμό του μετρό Μεταξουργείο). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης.

Ειδική τιμή εισιτηρίου για τα μέλη του ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ 10 ευρώ.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην Ηλεκτρονική Φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZUnl_UM6RDwN9fBVg17hYF-Y2knmP_cKtSSdF63wEHigSSw/viewform μέχρι την Πέμπτη 21 Νοέμβρη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η ΝΟΡΑ, βασισμένη στο «Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν, σε ελεύθερη απόδοση, σκηνοθεσία, σκηνική εγκατάσταση Θεόδωρου Τερζόπουλου παρουσιάστηκε στο Θέατρο Άττις την περασμένη σεζόν για 1 μήνα με μεγάλη επιτυχία και πληρότητα 100%. Η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό επανέρχεται στο Θέατρο Άττις από 10 Νοεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Νόρα παίζει το θέατρο της ζωής στην εντέλεια. Το οδηγεί μαζοχιστικά στα άκρα μέχρι που να εκραγεί, να διασπασθεί και να απελευθερώσει τον ναρκωμένο πυρήνα του Εγώ. Η Νόρα συμβολίζει τον αγώνα του θεάτρου να πάει πέρα, ή μάλλον πίσω, από τον θεατρικό εαυτό του και να γίνει ζωή. Να αυτοπυρποληθεί, να αγγίξει το αθέατο, το Τίποτα. Αυτό το άλλο θέατρο, το θέατρο πίσω από τη σκηνή, είναι εκείνο που δεν μπορεί να είναι «θέατρο». Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν είναι, τελικά, μια μελέτη πάνω στο «είναι» του θεάτρου. Το θέατρο θα είναι αθέατο ή τίποτα.

Το παιχνίδι στο «Κουκλόσπιτο» του Ίψεν παίζεται μεταξύ του φοβισμένου, κατασκευασμένου Εγώ και του καταχωνιασμένου, αληθινού εαυτού που αγωνίζεται να πάρει ανάσα. Την στιγμή που παίρνει ανάσα, όμως, αντιμετωπίζει ένα κενό. Αυτό είναι το τίμημα της αυτογνωσίας. Και αυτό είναι το κίνητρο του θεάτρου. Η Νόρα προσπερνάει το συμβατικό κοινωνικό σύστημα αξιών. Και φεύγει για το άγνωστο. Πρόκειται για μια μορφή αυτοκτονίας που, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη γέννηση ενός αυθεντικού Εγώ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σκηνική εγκατάσταση – Ελεύθερη απόδοση – Διασκευή: Θεόδωρος Τερζόπουλος

Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης

Κοστούμια: Yiorgos Eleftheriades

Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης

Εκτέλεση σκηνικής εγκατάστασης: Χαράλαμπος Τερζόπουλος

Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή

Φωτογραφίες: Κατερίνα Τζιγκοτζίδου

Διανομή

Νόρα: Σοφία Χιλλ

Κρόγκσταντ: Τάσος Δήμας

Τόρβαλντ: Αντώνης Μυριαγκός

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό/ ανέργων)

Κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 210 5226260 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 17.00) και στο Θέατρο Άττις (Λεωνίδου 7, κοντά στον σταθμό του μετρό Μεταξουργείο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here