Εκτύπωση

Το περιοδικό Σελιδοδείκτης διοργανώνει εισαγωγικό εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού με την παραμυθού Λίλη Λαμπρέλλη, με θέμα:

“Το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και μετακίνησης

προς την ενηλικίωση”.

Τι είναι παραμύθι; Σε ποιους απευθύνεται; Ποια σχέση έχει το μαγικό παραμύθι με την αναζήτηση της αυτονομίας, της αυτογνωσίας και τελικά, με τη μετάβαση στην ουσιαστική ενηλικίωση; Ποιο κόστος καταβάλλει ο ήρωας (ή η ηρωίδα) “για να μεγαλώσει”; Ποιο είναι το νόημα της μοναχικής πορείας του ήρωα ή της ηρωίδας του μαγικού παραμυθιού, της δοκιμασίας, του πένθους, της οφειλής, του εύθετου χρόνου; Και πώς συνδέονται όλα αυτά με το κόστος της ενηλικίωσης;

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στις 17.00-19:00, στη Λέσχη Αναιρέσεων, Ιπποκράτους 175Β, Εξάρχεια. Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής χρειάζεται για λόγους διευθέτησης του χώρου.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην Ηλεκτρονική Φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhfMM9quCMNXc1G8N-fw6UeMS2CdNesc-0LJsfKuGT7UOXlQ/viewform μέχρι τη Δευτέρα 25 Νοέμβρη στις 12.00.

Λίγα λόγια για την Λίλη Λαμπρέλλη:

Με ρίζες στη Μυτιλήνη και τη Μικρασία, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά και μουσική. Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα και στη συνέχεια ως μεταφράστρια στην ΕΕ, στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες. Από το 1986 ως τώρα έχουν εκδοθεί 22 βιβλία της, τα περισσότερα για παιδιά.

Το 2011, το “Κρυμμένο νερό”, με εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη, πήρε το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού παιδικού βιβλίου και περιλήφθηκε στη μικρή λίστα του περιοδικού «Διαβάζω» και στη μικρή λίστα για τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας.

Από το 1998 αφηγείται παραμύθια από την προφορική παράδοση. Προσέγγισε την αφήγηση μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις με πολλούς παραμυθάδες και θεωρητικούς του παραμυθιού, αλλά δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud και είναι μέλος της ομάδας του.

Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής εταιρείας αφηγητών “Passeurs d’Histoires”, και μέλος του “Μaison du Conte de Bruxelles”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here