Εκτύπωση

της Αντιγόνης Τρούλη*

«Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με αφορμή τον διορισμό των Επιτυχόντων Ασεπ 1998 και Ασεπ 2008,την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Ηλίας Γεωργαντάς, η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ά Θεσσαλονίκης.Σας περιμένουμε όλες και όλους, να γιορτάσουμε την αίσια έκβαση του πολυετή αγώνα μας.»
Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στις 9μ.μ.
«Theatro cafe» Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Αφού συνέχισαν την πολιτική της αδιοριστίας στα 4 χρόνια που κυβερνούν, αφού ψήφισαν το προσοντολόγιο των απολύσεων, αφού κράτησαν άθικτο το νομικό οπλοστάσιο που επέτρεψε στο ΣΤΕ (527/15) να βγάζει «παράνομους και αντισυνταγματικούς» όλους τους διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ στέλνοντας στα δικαστήρια  εκπαιδευτικούς εναντίον συναδέλφων τους, τώρα (προεκλογικά -as usual-) διορίζουν μόνο όσους προσέφυγαν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια: δηλαδή 423 εκπαιδευτικούς, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 –ανάμεσά τους και πολλά «δικά τους παιδιά» βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ! Οι σκανδαλώδεις και προκλητικοί αυτοί διορισμοί, με ευνοϊκές μάλιστα διατάξεις, γίνονται κατά παράβαση των πινάκων προϋπηρεσίας, του χρόνου κτήσης πτυχίου, αλλά και αυτής ακόμα της σειράς επιτυχίας του ΑΣΕΠ του 2008! Να μην μιλήσουμε και για τους επιτυχόντες των προηγούμενων ΑΣΕΠ… Το θράσος τους, όμως, περισσεύει όταν κάνουν και …πάρτυ …για να το γιορτάσουν!  Να πιουν δηλαδή στην υγεία των …«κορόιδων»!

Μόνο που αυτά τα «κορόιδα», κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικοί πρώην και νυν, δηλαδή όλοι εμείς που γεράσαμε σχεδόν πάνω από τα χνώτα των μαθητών μας υπηρετώντας την εκπαίδευση, όλοι εμείς που δίνουμε την ψυχή μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας χρόνια τώρα με τη  βαλίτσα στο χέρι κάθε Σεπτέμβρη, όλοι εμείς που περάσαμε τις συμπληγάδες των εξοντωτικών ΑΣΕΠ που επιβάλατε, διαλύοντας τις ζωές μας, όλοι οι νέοι συνάδελφοι που έχουν δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα αποδεχτούμε τα ψίχουλα των διορισμών που τάζετε επιβάλλοντας τη διάσπαση και τον κανιβαλισμό, ενάντια στις ανάγκες της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Δεν θα δεχτούμε να μας αλέσετε για άλλη μια φορά στον μύλο του προσοντολογίου που επιβάλατε για να το χρησιμοποιείτε  και αυτό κατά το δοκούν  εναλλάσσοντας μας στην ανεργία. Θα ενώσουμε τα ποτάμια της οργής μας, για να πνίξουν τον βούρκο σας…

Για να επιβάλλουμε αυτό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με τα 30.000 κενά, και επιτάσσει το δίκαιο και όχι η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ: απαιτούμε διορισμούς τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση το χρόνο κτήσης πτυχίου και όλη την προϋπηρεσία. Γιατί αυτή είναι η  βάση που μας ενώνει, ώστε να γίνουμε ανίκητοι.

Για να δικαιωθούν οι «παλιοί» και να έχουν δικαιώματα οι «καινούριοι». Για μια θέση στην αξιοπρεπή, μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι στα δικαστήρια και στην αρένα των «προσόντων» θυσιάζοντας τις ζωές μας… Να γίνουμε, λοιπόν, αυτό που φοβούνται! Ένα μεγάλο ανίκητο  ποτάμι που θα επιβάλει αυτό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και η κοινωνία…

*Η Αντιγόνη Τρούλη είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here