Εκτύπωση

«ΩΚΕΑΝΟΣ» / Ocean Sea
του Αλεσάντρο Μπαρίκο

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Από 15 έως 19 Μαΐου

Σκηνοθεσία:
Σάκης Μπιρμπίλης

Ειδική τιμή εισιτηρίου για τα μέλη του Σελιδοδείκτη* 9 ευρώ (από 13) για τις παραστάσεις στις 9 & 10 Μαΐου, ώρα 21.00. Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά.

*Μέλη του Σελιδοδείκτη είναι όσοι και όσες έχουν την κάρτα μέλους του περιοδικού. Σχετικά με την απόκτηση της κάρτας μέλους του Σελιδοδείκτη επικοινωνήστε με την Αλίκη Λασπίδου (aliki.laspidou@gmail.com, 6984833747).

(Για κράτηση εισιτηρίου επικοινωνείτε με το ταμείο του θεάτρου στο τηλέφωνο: 2315200200, δηλώνετε πως είστε μέλος του «Σελιδοδείκτη» για να έχετε την ειδική τιμή και σας ενημερώνουν για την παραλαβή του εισιτηρίου σας. Θα χρειαστεί να δείξετε την κάρτα μέλους σας κατά την αγορά του εισιτηρίου.)

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά τις παραστάσεις της περασμένης σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ο “Ωκεανός” του Αλεσάντρο Μπαρίκο, έρχεται από 15 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Μια ακυβέρνητη σχεδία στη μέση του Ωκεανού. 147 άνθρωποι, τα μάτια τους, μια σκέψη, μια σχολαστική σφαγή, η νύχτα που έρχεται, η πείνα, τα φαντάσματα, η σάρκα, ένας άντρας που με κοιτάζει… Η Θάλασσα χορεύει, αργά όμως.

Στο έλεος της Θάλασσας, σε μία παράλογη μονομαχία, ανάμεσα σε όλους τους πιθανούς θανάτους, δύο άντρες συνεχίζουν να μισούν, ώσπου σηκώνουν τα μάτια και βλέπουν για πρώτη φορά τον Ωκεανό.

Στη στεριά, ένα παιδί με καρφωμένα τα μάτια στον ορίζοντα, ονειρεύεται να φτάσει την αλήθεια που βρίσκεται εκεί κάτω και ένας γέρος με σκυμμένο το κεφάλι και μισόκλειστα μάτια, που είχε δει, μα είχε γυρίσει ζωντανός, θα μείνει για πάντα απαρηγόρητος.

“Εδώ, στα σωθικά της Θάλασσας είδα την αλήθεια να φτιάχνει τη φωλιά της σχολαστική και τέλεια και αυτό που είδα είναι ένα αρπαχτικό πουλί, μεγαλειώδες σαν πετάει και άγριο. Δεν ξέρω. Δεν ήταν ό,τι ονειρευόμουν, όταν ονειρευόμουν αυτό”.

Συντελεστές

Μετάφραση: Λένα Ταχμαζίδου
Σκηνοθεσία – Σκηνικός χώρος: Σάκης Μπιρμπίλης
Δραματουργική επεξεργασία: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μενέλαος Καραντζάς
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ηστυ

Παίζει η ηθοποιός: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here