Εκτύπωση

«Άγημα Τιμών»
του Νίκου Βασιλειάδη
με τον Γιάννη Καραμφίλη

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία ΧΑΝΘ (Τσιμισκή 136)

Σκηνοθεσία:
Γιάννης Ρήγας

Ειδική τιμή εισιτηρίου για τα μέλη του Σελιδοδείκτη* 8 ευρώ (από 10) για τις παραστάσεις στις 9 & 10 Μαΐου, ώρα 21.00. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.

*Μέλη του Σελιδοδείκτη είναι όσοι και όσες έχουν την κάρτα μέλους του περιοδικού. Σχετικά με την απόκτηση της κάρτας μέλους του Σελιδοδείκτη επικοινωνήστε με την Αλίκη Λασπίδου (aliki.laspidou@gmail.com, 6984833747).

(Για κράτηση εισιτηρίου επικοινωνείτε με το ταμείο του Θεάτρου Αυλαία στο τηλέφωνο: 2310230013, δηλώνετε πως είστε μέλος του «Σελιδοδείκτη» για να έχετε την ειδική τιμή και σας ενημερώνουν για την παραλαβή του εισιτηρίου σας. Θα χρειαστεί να δείξετε την κάρτα μέλους σας κατά την αγορά του εισιτηρίου.)

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Πανδαιμόνιο 7 παρουσιάζει το «Άγημα Τιμών» του Νίκου Βασιλειάδη με τον Γιάννη Καραμφίλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Ένας δόκιμος αξιωματικός του 343 τάγματος πεζικού του χωριού Ντάροβα ή Κεχρόκαμπος ή Ελευθερές, πτυχιούχος αρχαιολόγος, αφηγείται «ιστορίες από το στρατό».

Ισορροπώντας διαρκώς ανάμεσα στο τραγικό και  το κωμικό, τη συντροφικότητα και τη μοναχικότητα, περιγράφει γλαφυρά την Ελληνική επαρχία, δίνει το στίγμα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα της “Εθνικής Κυβερνήσεως”,  ζωντανεύει τον παραλογισμό του στρατού.

Το ανήσυχο πνεύμα του θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες εντός και εκτός στρατώνα. Θα γοητευθεί από το φυσικό τοπίο της αφιλόξενης Ντάροβας και θα φτάσει στον κολοφώνα της στρατιωτικής του καριέρας εκφωνώντας τον επικήδειο στην κηδεία ενός στρατιώτη, επικεφαλής ενός ιλαροτραγικού αγήματος τιμών.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Νίκος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Σουμελίδης
Ενδυματολογία: Χρήστος Μπρούφας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Video art & φωτογραφίες: Γιώργος Σουμελίδης
Ερμηνεύει ο Γιάννης Καραμφίλης

Δείτε το trailer της παράστασης: Trailer της παράστασης

Δείτε ένα εκτενές απόσπασμα της παράστασης: Εκτενές απόσπασμα της παράστασης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here