Εκτύπωση


Στο 6ο τεύχος του Σελιδοδείκτη που κυκλοφορεί με τη συνέχεια του αφιερώματος «Ριζοσπαστική Σκέψη και Εκπαίδευση», περιλαμβάνεται και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κώστα Γαβρά, όπου μας μιλάει για την τέχνη, την πολιτική, τη χειραφετική διάσταση του κινηματογράφου κ.ά. Τη συνέντευξη μάς την παραχώρησε με αφορμή την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του στη Θεσσαλονίκη και εκδήλωσε το ενδιαφέρον και την εκτίμησή του για το περιοδικό.

Είναι όντως μεγάλη τιμή για τον Σελιδοδείκτη! Στο 6ο τεύχος που κυκλοφορεί, στη συνέντευξή του στην Αλίκη Λασπίδου με τίτλο «η Τέχνη του κινηματογράφου, ο καπιταλισμός και η εκπαίδευση» ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς δηλώνει «…Η επανάσταση είναι κάτι απαραίτητο στη ζωή. Εξαρτάται βέβαια για τι επανάσταση μιλάμε… Πάντως, δεν μπορούμε να δεχτούμε μια κοινωνία χωρίς επανάσταση». Και σε άλλο σημείο, στο ερώτημα για τη θέση που πρέπει να έχει ο κινηματογράφος στην εκπαίδευση, απαντά, «…Κεντρική… Διδάσκεται λίγο, κατά την άποψή μου, πολύ λίγο. Οι τέχνες γενικά έχουν μικρή παρουσία στην εκπαίδευση. Διδάσκεται λίγο θέατρο, διδάσκεται λίγο μουσική. Ο κινηματογράφος πρέπει να έχει μια θέση σημαντική στην εκπαίδευση κι αυτό είναι μια αναγκαιότητα που ισχύει και για όλες τις άλλες τέχνες…».

Πραγματικά απολαυστική συνέντευξη. Και για να βλογήσουμε τα γένια μας τελειώνει τη συνέντευξή του λέγοντας «Τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι διάβασα το περιοδικό. Το βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον. Πάρα πολύ ενδιαφέρον!… Τα θέματα μου φαίνονται πολύ σοβαρά. Εκτιμώ πολύ το εγχείρημά σας και σας εύχομαι να συνεχίσετε να υπηρετείτε αυτούς τους σκοπούς.»

Αναζητήστε τον Σελιδοδείκτη, αξίζει!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here