Εκτύπωση

του Γιάννη Χατζηγιάννη, εργαζόμενου ΕΦΚΑ Μισθωτών Μαγνησίας

Tο εμπορικό κέντρο του Βόλου είναι φωταγωγημένο και η είσοδος της πόλης κοσμείται από το χριστουγεννιάτικο δένδρο με το “I love Volos”. Λίγο πιο κάτω στην πλατεία Πανεπιστημίου στήθηκε, στη θέση του «εργοστάσιου σοκολάτας, μια άλλη κατασκευή με τίτλο “Στην εποχή των παγετώνων”.

Πρόκειται για ειρωνεία της πραγματικότητας, μόνο που τα είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση δεν είναι δεινόσαυροι ή μαμούθ αλλά το ανθρώπινο είδος, γιατί έξω από το φανταζί εμπορικό κέντρο της πόλης επικρατεί ο μνημονιακός παγετώνας καθώς δεκάδες οικογένειες βρίσκονται μέσα στις γιορτές χωρίς ρεύμα, θέρμανση.

Η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει να διακόπτει τη ρευματοδότηση και να στέλνει απειλητικά σημειώματα και εξώδικα στους πάμφτωχους με το μήνυμα της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη εξόφλησης ή διακανονισμού των χρεών ακόμα και σε εκείνους που καταθέτουν ένα minimum του επιδόματος ανεργίας, του εξαχρειωμένου μισθού ή της ελάχιστης σύνταξης.

Η κυβέρνηση που νομοθέτησε στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών την ελάχιστη βοήθεια προς όσους φορολήστεψε και έσπρωξε στον Καιάδα της ανεργίας, παρέπεμψε αρχικά στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να πιστοποιείται (με πλήθος εγγράφων) η αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ και κατόπιν η επιχείρηση επανασύνδεε το ηλεκτρικό ρεύμα. Όμως το πλήθος των νεόπτωχων είναι πέραν των εγκεκριμένων κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού και δεν περιλαμβάνει όσους η διακοπή έγινε πέραν της 21/9/2018.

Τι γίνεται πέραν των υπαρκτών κονδυλίων και της σχετικής προθεσμίας; H μεν δημοτική αρχή συνιστά να επισκεφθούμε τις ρευματοδοτημένες περιοχές του Βόλου με τα ατελείωτα λαμπιόνια και το event “Στην εποχή των παγετώνων”. Η δε ΔΕΗ μας παραπέμπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την χορήγηση νέων κονδυλίων και ότι δεν πρόκειται για επιστροφή στην εποχή των παγετώνων αλλά απλά στην εποχή “της λίθου και της λύχνου”.

Η ανατροπή όλων των σχέσεων που κάνουν τον άνθρωπο ένα ον ταπεινωμένο, υποδουλωμένο, εγκαταλειμμένο, περιφρονημένο παραμένει ένα ιστορικό καθήκον που ερμηνεύει ότι δεν είναι μόνο οι περιστάσεις που φτιάχνουν τους ανθρώπους αλλά εξίσου και οι άνθρωποι τις περιστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here