Εκτύπωση

Οι εκδόσεις Ακυβέρνητες Πολιτείες και το περιοδικό Σελιδοδείκτης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Μιλώντας στα παιδιά για την ξενοφοβία” με αφορμή το παιδικό βιβλίο “Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ” της Χρύσας Καραμήτρου σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοέμβρη στις 18:30 στην “Αίθουσα Λόγου και Τέχνης” στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ομιλητές:
Άννα Μπίμπου, Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ
Περικλής Παυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ
Βάνα Βουρτσάκη, τακτική συνεργάτης του Σελιδοδείκτη
και η συγγραφέας, Χρύσα Καραμήτρου, δασκάλα

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα παιδικό βιβλίο για την προσφυγιά, τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη από τις εκδόσεις Ακυβέρνητες Πολιτείες.
Ο νεαρός παπαγάλος Σαν Αλ Σουρ μετά από ένα δύσκολο κι επικίνδυνο ταξίδι ξυπνάει στην όμορφη Ρεματιά, χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο του. Το τροπικό δάσος, όπου μεγάλωσε, καταστράφηκε από τους ανθρώπους και τον πόλεμο. Τώρα πια ο Σαν Αλ Σουρ επιθυμεί μια ήρεμη κι αρμονική ζωή με τους κατοίκους της Ρεματιάς, κάτι που αρχικά δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς οι περισσότεροι αντιδρούν στην παρουσία του. Στις δυσκολίες θα του συμπαρασταθεί η καλόκαρδη και θαρραλέα δεκαοχτούρα, Κοκτώ Ντεκαοκτώ, που θα πάρει αμέσως το μέρος του. Δυναμική και δίκαιη, εξίσου περιθωριοποιημένη όμως από τους κατοίκους της Ρεματιάς, αποδιωγμένη και ξένη στον ίδιο της τον τόπο, θα υπερασπιστεί τον παπαγάλο μέχρι το τέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here