Εκτύπωση

της Βιολέττας Πατέλη

Τη μια ….προγράμματα στους συμβούλους, την άλλη προγράμματα στους υπεύθυνους εκπαιδευτικών θεμάτων, όνειρα απατηλά ας κάνουνε πολλά για προγραμματισμούς-υλοποιήσεις -αποτιμήσεις στους Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου!

Προγράμματα σε excel, απειλές σε excel, κοκκινισμένα «πλεονάσματα» στο my school!

Παράλληλες στηρίξεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τους «πιο τυχερούς» μαθητές! Ποιος;;; ποιος διοικητικός υπεύθυνος θα υπογράφει αντιπαιδαγωγικές αναθέσεις ωρών σε 2,3,4,5 εκπαιδευτικούς κι εμείς δε θα ανάψουμε κόκκινο;;

Κόκκινο στα κλειστά και υπολειτουργούντα ολοήμερα που δε θα καλυφθούν ποτέ με περισσεύματα ωρών ….

Κόκκινο στα προγράμματα σχολείων για πολύ δυνατούς λύτες με μπάλωμα ωρών -κενών, με διαλυμένη τη συνοχή των σχ. μονάδων.

Κόκκινο στα σχολεία με αλλοδαπούς μαθητές χωρίς τμήμα υποδοχής, χωρίς ενισχυτικές (τζιζ- απαγορευμένη λέξη)!

Κόκκινο στα εγκαταλειμμένα από τους Δήμους σχολεία, βορά χορηγών, διαφημιστών, εφοπλιστών και αγορών.

Κόκκινο στις ατελείωτες ώρες δουλειάς σχολείου – γραφείου!

Κόκκινο στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών «των 5 θαλασσών και των 5 ηπείρων» που καλούνται να τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν και την τελευταία τρύπα ολοημέρου μην τύχει και προσληφθεί κανένας αναπληρωτής παραπάνω….

Αναπληρωτής εδώ, αναπληρωτής εκεί! Πού είναι ο αναπληρωτής;;

Κόκκινο στην αδιοριστία, στον εμπαιγμό και τις εξαγγελίες, τις παρελκυστικές τακτικές του Υπουργείου για προσοντολόγια , κριτήρια και διαλόγους !

Με εκκίνηση την 5η Οκτώβρη 18 και τη δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ρίχνουμε προβολείς στο μοναδικό αίτημα για άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

Αυτό είναι το μοναδικό σύστημα που θα εξασφαλίζει τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια με κόπους και θυσίες. Προϋπηρεσία δηλαδή μόνο.

Το δικό μας σχολείο έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και πολύ καιρό.

Ας ανάψουν όλα τα κόκκινα, πράσινα και πολύχρωμα φωτάκια των ελλείψεων σε κάθε Δ/νση Εκπαίδευσης (εκεί πού οι κακοί λογαριασμοί κάνουν τους κακούς φίλους), στην κάθε Περιφερειακή Δ/νση που βγάζει εγκρίσεις τμημάτων ΖΕΠ & ΕΒΠ σύμφωνα με τα κονδύλια κι όχι με τις ανάγκες αλλά κυρίως στο Υπουργείο των μνημονιακών περικοπών, των αλχημειών, των χιλιάδων ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here