Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την πρόληψη χρήσης ουσιών από παιδιά και εφήβους, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 16 Μαΐου ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διοργάνωσε το εκπαιδευτικό περιοδικό «Σελιδοδείκτης» σε συνεργασία με τη Μονάδα Απεξάρτησης του ΨΝΑ 18 ΑΝΩ, με θέμα: «Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «ΤΕΧΝΗ & ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Το Σεμινάριο αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του Σελιδοδείκτη με την Μονάδα 18ΑΝΩ, που ξεκίνησε με συνέντευξη της Κατερίνας Μάτσα , Ψυχιάτρου, τ. Υπεύθυνης της Μονάδας Απεξάρτησης του ΨΝΑ 18 ΑΝΩ, που δημοσιεύτηκε στο 3ο τεύχος του περιοδικού και συνεχίστηκε με την Εκδήλωση – Συζήτηση που έγινε στις 27/2/18 με θέμα: «Ο κοινωνικοποιητικός ρόλος του σχολείου και η σημασία του στην πρόληψη των εξαρτήσεων σε παιδιά και εφήβους.»

Η εκδήλωση-συζήτηση, έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου ΑΛΚΥΟΝΙΣ, και είχε ως βασικό άξονα τις εξαρτήσεις στην εποχή της κρίσης στις νεαρές ηλικίες και το ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση όρων συλλογικής αντίστασης σε αυτές. Συμμετείχαν ως εισηγητές η Κατερίνα Μάτσα και ο Δημήτρης Υφαντής, Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Έρευνας & Εκπαίδευσης της Μονάδας Απεξάρτησης του ΨΝΑ 18 ΑΝΩ. Παρών ήταν και ο σκηνοθέτης της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Τώρα κάνω όνειρα. Τέχνη και θεραπεία στην απεξάρτηση», Γιώργος Ζέρβας, ταινίας υψηλής αισθητικής που καταγράφει με σεβασμό την προσπάθεια απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης μιας ομάδας ανθρώπων ενταγμένων σε προγράμματα της Μονάδας Απεξάρτησης του ΨΝΑ 18 ΑΝΩ.

Τις ομιλίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο εδώ.

Η συνεργασία του Σελιδοδείκτη με το 18 ΑΝΩ θα συνεχιστεί με νέο κύκλο σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς που θα ξεκινήσει με την νέα σχολική χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here