Εκτύπωση

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 18.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα η εκδήλωση του εκπαιδευτικού περιοδικού «Σελιδοδείκτης, στην εκπαίδευση και την κοινωνία» με θέμα «Αξιολόγηση και αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις – Διεθνής εμπειρία και η απάντηση του κινήματος». Στην εκδήλωση μίλησε ο Ken Jones, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου και στέλεχος του Εθνικού Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών στην Αγγλία (NUT).

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε, παρουσιάστηκε το πώς η Αγγλία έχει υπάρξει πρωτοπόρος στην εφαρμογή της αντιδραστικής καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης στην εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τα πιο ακραία μέτρα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Περιγράφηκε η κατάσταση που επικρατεί με την επιβολή της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και τη σύνδεσή της με την αγορά, η οποία έχει διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση.

Την μαζική εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον άνθρωποι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητές και γονείς, οι οποίοι ανάδειξαν τους έντονους προβληματισμούς και τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαναφέρει τη διαδικασία αξιολόγησης στα σχολεία, σε συμφωνία με τον ΟΟΣΑ και τους εταίρους της ΕΕ. Σύντομα θα ακολουθήσει ανάρτηση των βίντεο όλης της πλούσιας συζήτησης που έγινε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here